A szalagfüggönyök

A szalagfüggöny elegáns árnyékolási megoldás igényes lakásokhoz, irodákhoz, kiállítótermekhez. Egyedi megoldást jelenthet nem csak egyenes, de ferde és íves felületek árnyékolására, valamint térelválasztására. Egyesíti magában a hagyományos csipkefüggöny és a sötétítőfüggöny előnyeit, hiszen a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszti be. Szalagfüggöny tehát tulajdonképpen a redőny és roló beltéri alternatívája. A szalagfüggöny a belső árnyékolók méltán egyre népszerűbb megoldása. Elegáns szalagfüggönyeink egyaránt alkalmasak irodák, közintézmények ablakainak fedésére, de meghitt családi otthonok belső árnyékolására, díszítésére is kiváló. Dekoratív árnyékolója irodáknak, üzlethelységeknek és lakásoknak. A szalagfüggöny elegáns megoldást jelenthet nagy üvegfelületek árnyékolására, de gyakran használják térelválasztóként is. Könnyen kezelhető, jól szabályozható és helyettesítheti a hagyományos textilfüggönyt. Óriási anyag, és ezeken belűl színválaszték áll rendelkezésére a megrendelőinknek.


A szalagfüggöny felszerelése és kezelése egyszerű, karbantartást nem igényelnek. Szerelhetőek mennyezetre egyszerű bepattintható tartólemezekkel vagy oldalfalra felfogó konzolokkal.

A szalagfüggöny lamellái UV-stabilak és speciális portaszító anyaggal kezeltek, így különösebb tisztán tartást nem igényelnek. A sérült vagy esetleg elpiszkolódott lamellák cseréjét cégünk rövid határidővel vállalja. A szalagfüggönyök a hagyományos kézi működtetésű kivitel mellett, motoros változatban is rendelhetőek, és mivel a szalagfüggönyök igény esetén motorral is mozgathatók, maximális komfortérzetet tesznek lehetővé.A hagyományos szalagfüggöny lamelláinak szélessége 127 mm. A szalagfüggönyök színei a lakás vagy iroda hangulatát alakítják, változtatják. A különféle anyagú, mintázatú és színű textíliákon átszűrődő fény szinte minden napszakban más hangulatot varázsol a belső terekbe, amelyek az árnyékolás mellett nemcsak védenek a betekintéstől és a nap káros sugaraitól, de fontos szerepük van a belső terek egységes színvilágának kialakításánál is. 


Az alap esetben fehérre szinterezett alumínium karnisban található a működtető szerkezet, amely biztosítja a szalagfüggöny lamelláinak függőleges tengely körüli forgatását, illetve elhúzását. Segítségével a bejutó fény mennyiségét és irányát egyszerűen szabályozhatjuk. A lamellákat gyűjtheti egy oldalra, két szélre vagy középre. A szalagfüggöny kezelője két részből áll: a lamellák állásszögének változtatására a gyöngyös lánc, míg azok elhúzására egy nehezékkel ellátott zsinór szolgál. Lehet mennyezeti klipszes rögzítésű vagy konzolos szerelésű.


A szalagfüggöny 3-4 évtizedes múltra tekint vissza Európában, ezen belül hazánkban az utolsó évtizedben lett igen népszerű. Nincs szüksége többé a régi, hagyományos függönyére. Megkönnyíti a takarítást, hiszen  nem kell többé függöny mosással fáradoznia. A szalagfüggönynek ugyanis van  egy nagy előnye:  portaszító tulajdonságokkal rendelkezik. A megjelenés melletti előnyeit megfejeli a minőség és a tartósság is. Látványos változást idéz elő lakásában, irodájában egyaránt. Ezeket a függönyöket a nap sugarai sohasem teszik tönkre. Inkább az a gyakorlat, hogy megrendelőink 10-15 év után megunják. Ekkor a sín cseréje nélkül a szalagok könnyen cserélhetők.

KAPCSOLAT

Ne habozzon! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és tudjon meg többet arról, hogyan spórolhat árnyékolással, vagy hogyan tudja egyszerűen hírdetni önmagát a saját ablakából.

Irodai szalagfüggönyök

A szalagfüggöny elegáns árnyékolási megoldás igényes lakásokhoz, irodákhoz, kiállítótermekhez. Egyedi megoldást jelenthet nem csak egyenes, de ferde és íves felületek árnyékolására, valamint térelválasztására. Egyesíti magában a hagyományos csipkefüggöny és a sötétítőfüggöny előnyeit, hiszen a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszti be.

Immáron több, mint 15 éve állunk a lakosság és a közületek rendelkezésére. Kollégáink rendkívül jól képzett tapasztalt szakemberek, akik pontos, precíz, tiszta munkával szolgálják ki ügyfeleink igényeit.